Reacties van lezers op De Rusluie

‘Ik vond het een prachtig boek! Het heeft me van a tot z geboeid. Mooi taalgebruik. Vertelkunst. En diepgang, waar het de emoties betreft. Je beschrijft eigenlijk fragmenten uit een lange, en in de breedte enorm uitdijende geschiedenis, bijeenhouden door de onmisbare stamboom voor in het boek. Dit waren delen die het geheel kunnen representeren. In der Beschr√§nkung zeigt sich die Meisterin.

‘Een prachtig boek. Ik heb het met plezier gelezen. Het is echt waar wat de flaptekst ervan zegt. De personages mogen zijn verzonnen, met hun belevenissen heb ik volop meegeleefd. Ben gelukkig met ze geweest, heb verdriet met ze gehad en in angst gezeten. Je (men) zou er een mooie tv-serie van kunnen maken.

‘Heb het boek in drie dagen uitgelezen. Prachtig verhaal. Leest als een trein.’

‘De Rusluie van Nicole Harmsen geeft een mooie sfeertekening van de bijzondere geschiedenis van boeren uit Vjenne, die in de 18e/19e eeur in verband met armoede naar St.-Petersburg gingen voor handel in linnen. Als je zelf in Vriezenveen hebt gewoond, blijft het je boeien.’

‘Zeer goed weefwerk van grote historische evenementen [sic] en kleine familiegebeurtenissen.’

‘De roman boeit van begin tot eind, door inhoud, structuur en stijl. Het totaal vraagt om verfilming.’

‘Een compliment voor het boek dat je hebt geschreven. Zo kan ik me inleven in hoe mijn voorouders van mijn moeders kant het zouden hebben gehad in die tijd in Rusland en in Vjenne.’

‘Wat een prachtig boek heb je geschreven, ik heb er enorm van genoten!’

‘De Rusluie heb ik in twee dagen uitgelezen, voor mij een geweldige prestatie en voor jou een compliment. Ik wacht met spanning op jouw tweede boekwerk. Bedankt!’

‘Leestip: De Rusluie. @Nicole_Harmsen. Je hebt een prachtige roman geschreven.’

‘Een geweldig boek met liefde, spanning, en een rijke historie.’

‘Ik vond het een heerlijk boek. Je hebt een prettige, beschrijvende schrijfstijl, toegankelijk, wat maakte dat ik nieuwsgierig bleef om verder te lezen. Prachtige beschrijving van een tijdsbeeld en familieontwikkelingen.’

‘Een echte aanrader, erg mooi geschreven, alsof je het zelf meebeleeft!’

‘Je boek leest als een trein!’

‘Vond het heel mooi, ik heb met veel plezier gelezen. Vlot, interessante personages, afwisselend, mooie achtergrond. Leuk!’

‘De Rusluie is een aanrader! Het is een echte pageturner, laat een tijdsbeeld zien van wat eigenlijk recente geschiedenis is maar nauwelijks bekend is.’

‘Geweldig geschreven, heel meeslepend!’

Ik heb genoten van je boek. Een verhaal dat je uitnodigt om verder te lezen. Ik zie uit naar je volgende boek.’

‘Boeiende familiegeschiedenis: De Rusluie van @Nicole_Harmsen @amboanthos gekocht bij @burgertw. Aanrader.’

Ik ken je niet, maar wat een ontzettend mooi boek heb je geschreven. Hoop dat je de pen niet aan de wilgen gaat hangen.’

Wat heeft u met De Rusluie een prachtig boek geschreven.
Ik geniet er echt enorm van en wilde u dat even laten weten.’